top of page

Trening

1-3. klasse (Gruppe 1)
Dette er gruppen for våre minste løpere. Vi har trening hver torsdag kl 18.00 til ca 19.00 fra Skileikanlegget ved den nye skibruen ved Skytterhusfjellet. Vi trener i perioden fra skolestart til medio april, litt avhengig av snøforholdene. Nesten alle våre treninger forgår utendørs. Riktig klær er derfor viktig. Joggesko som tåler å bli våte med gode mønster kan være lurt. Ta gjerne med noe drikke. Trening for denne aldersgruppen er basert på lek og moro. Aktiviteter som sisten, stiv heks, haien kommer, samle nøtter, stafetter, hinderløyper etc er vanlige aktiviteter.


4-6.klasse (Gruppe 2)
Vi starter skitreninger når skoleåret starter og har da fast hver torsdag kl 18. Når snøen kommer har vi treninger hver tirsdag og torsdag kl 18.00 til ca 19.00 fra Skileikanlegget ved Skibrua/varmestua. Fom februar er det enkelte tirsdager det ikke er skitrening, se plan. Rema 1000- karusellen inngår som trening fom februar. Tilbud utover dette, som testrenn, fellestrening en og annen felles søndagstur kommer i egen info. Viktig at foresatte gir mail og tlf nr til KOS.
Hver mandag kl 16.15 er det også sirkeltrening inne på Gymsalen ved Kirkenes skole, husk innesko.
Anbefalte skirenn i Øst-Finnamrk merkes av i treningsplan. Lokale renn som KOS OG SIL arrangerer stiller alle opp på.
Til skøyting anbefales staver som omtrent når til haken, til klassisk anbefales kortere staver som går opp til underarmen (se anbefaling på nett, Norges skiforbund, alle nettbutikker som selger sportsutstyr). Når det er skøyting på planen anbefales det å komme uten smorning, og når det er klassisk må det være smorning/feste under skiene. Smørefrie ski anbefales ikke. Det er ikke nødvendig med to par ski ennå, men får man kjøpt brukt/arvet anbefaler jeg at man gjør det. Viktig at staver er høye/lave nok for å få mest mulig mestringsfølelse når det er skøyting/klassisk.


7-10. klasse (Gruppe 3)
Denne gruppen har felles trening hver tirsdag og torsdag kl 18.00 til 19.15 fra Skileikanlegget ved den nye skibruen ved Skytterhusfjellet.  Vi trener i perioden fra skolestart til medio april, litt avhengig av snøforholdene. I tillegg har de eldste i gruppen et tilbud om en grov egentreningsplan for sommeren. I perioden hvor det ikke er skirenn legges det også opp til trening på enkelte søndager.
Trening for denne aldersgruppen inneholder fortsatt noe lek og moro. Treningen blir imidlertid stadig mer langrenns spesifikk. KOS følger Utviklingstrappen til Skiforbundet i sitt treningsopplegg.
Gruppen bruker av og til skistaver også på barmark. Disse kan gjerne være 5-10cm kortere enn normale klassiske staver. Rulleski med NNN-bindinger har kos til de yngste løpere. Ved rulleskitrening bør spissene på stavene erstattes rulleskipigger.


Junior (Gruppe 4)
Denne gruppen har også trening hver tirsdag og torsdag. Men de trener også mange andre dager. Disse trener stort sett hele året. Omfanget av treningen er tilpasset den enkeltes mål for sesongen gjennom individuelle treningsplaner
Nesten alle våre treninger forgår utendørs. Riktig klær er derfor viktig. Joggesko som tåler å bli våte med gode mønster kan være lurt. Ta gjerne med noe drikke.
Treningen er nå kun langrenns spesifikk. KOS følger Utviklingstrappen til Skiforbundet i sitt treningsopplegg.

bottom of page